Piiblitund Pühalepa palvemajas iga kuu esimesel teisipäeval kell 18.00
Palve- ja laulutund Pühalepa palvemajas iga kuu kolmandal teisipäeval kell 18.00, peale palvetundi osaduskohv.

22.2.15

Kiitke teda, päike ja kuu! Kiitke teda, kõik valguse tähed! Kiitku nad Issanda nime, sest kui tema käskis, siis nad loodi! Psalm 148,3.5

Kas sa oled täna juba oma last kiitnud? Mõningad aastad tagasi võis sellist küsimust kohata auto kleepsul. See on üks hea nõuanne, mida on vaja ikka aegajalt meelde tuletada, sest lastega suhtlemise argipäev kasutab sageli hoopis teisi väljendeid. Meie päevad on täis askeldamist, päev on täidetud erinevate kohustustega, närvid on pingul. Kriitilised sõnad tulevad hoopis kergemini üle huulte, kui kiitus. Aga kiitus võib nii palju head teha – paneb silmad särama, motiveerib, ehitab üles.
Kes näeb, kuidas lapsed kasvavad, see on üsna lähedal loomisele. See võib kaasa elada, jälgida, kuidas väikesed abitud olevused kasvavad ja edenevad, kuidas nad õpivad ja iseseisvaks saavad, et oma maailma avastada ja hõivata. Milline suur kingitus kõigile neile, kes sellele tohivad kaasa elada. Ja hea põhjus kiitmiseks ja tänamiseks igal päeval!
Sellepärast on tore, et Jumala Sõna meile täna kiitmist meelde tuletab. Seda kujutatakse siin ühes suures seoses: päike, kuu ja tähed kiidavad Jumalat, kes kõik nii suurepäraselt on loonud: maailma, loomad, puud, lilled – ja inimesed. Me võime osaleda Jumala kiituses, inimestena ka oma loominguga Jumalat kiita.

Kui võin täna kiita, kes ootab head sõna: minu abikaasa, minu naaber, sõber, minu laps?
/allikas: Licht und Kraft. Losungskalender 2015/