Piiblitund Pühalepa palvemajas iga kuu esimesel teisipäeval kell 18.00
Palve- ja laulutund Pühalepa palvemajas iga kuu kolmandal teisipäeval kell 18.00, peale palvetundi osaduskohv.

4.9.12

Õdede väljasõit Nabalasse 11. augustil 2012.a.


Endla palvemaja õed on igal suvel teinud väljasõidu kuhugi kaunisse kohta või kellegi külalislahkesse koju. Nii ka sel suvel. Sõitsime välja palvela juurest kell 11.15 kolme autoga, juhtideks Marika Kahar, Maie Takel ja Peeter Kuller. Kella 12 oodati meid Nabalas, Sõgula külas, Kruusiaugu talus. Vastuvõtt oli soe, sõbralik ja armas. Perenaine Vaike Särak tutvustas oma peret ja teisi kohaletulnuid. Taevaisa oli andnud ilusa sooja ja päikeselise ilma.
Keset õue ootas kaetud kohvilaud. Seadsime pingid küüni seina äärde, nii saime mugavalt istuma. Marika võttis välja pilli – süntesaatori. Maie ja Peeter juhtisid vaheldumisi meie koosviibimist. Saime palvetada väga paljudel teemadel: noortelaager, suured pered, lastekasvatus, Eesti maa ja rahvas. Palusime ka meie endi pärast ja et seeme, mis Lilleküla staadionil sai külvatud, et see kannaks vilja. Samuti palusime Loosungiraamatu tegijatele tarkust ja jõudu, et see väike siniste kaantega raamatuke ka sel sügisel trükist ilmuks.
Õde Pirjo luges Efesuse kirjast 3 peatükist salmid 14-21 – palve Kristuse armastuse mõistmiseks. Õde Maie luges ette Psalmi 139, et Jumal on kõikjal ja rääkis neist positiivsetest asjadest, mida me iga päev võime Tema armust kogeda.
Õde Vaike rääkis Kruusiaugu talust, et ka siin olid kunagi palvetunnid ja tema isa Eduard Väljataga oli kuulutajavennaks. Maja on ehitatud 1923.a. rehielamu tüüpi, kus maja otsas oli küün ja laut. Vanast kuurist õuel on tehtud kena katusealune söögilaudadega, kus pakuti meile lõunat. Teises otsas on aga võimalik elada, nagu vanasti suviti ikka aidas elati. Kolhooside tulles lõppesid palvetunnid ära, aga Nabala palvelas käidi ikka edasi. Peres kasvas 8 last, 6 on veel elus.
Meil olid kaasas kollased laululehed ja sealt pealt laulsime kokku  17 laulu. Ansambel „Sammhaaval“ laulis 2 laulu „Armastus meid kõiki köidab“ ja „Valguse võit“.
Meid oli koos 26 õde-venda. Enne lahkumist võtsime kätest kinni ja moodustasime ümber õue suure ringi. Lugesime Meie Isa palve ja laulsime „Jäägu Jumala rahu su üle“.
Olime kõik väga rahul ja õnnelikud ühisest osadusest isekeskis ja Jumalaga.

Endal palvemajas, sept. 2012