Piiblitund Pühalepa palvemajas iga kuu esimesel teisipäeval kell 18.00
Palve- ja laulutund Pühalepa palvemajas iga kuu kolmandal teisipäeval kell 18.00, peale palvetundi osaduskohv.

14.9.17

Juuru vennastekoguduse palvemaja 203 aastapäeval

Päev algas jumalateenistusega Juuru Mihkli kirikus, kus teenis koguduse õpetaja Kalle Kõiv.
Kui kirikusse sisse astusime hoovas sealt rahu ja meeldivat lõhna. Üks lõhna allikas oli uhiuus laudpõrand. Kirikuruum ei ole eriti suur, aga tänase koguduse jaoks küll piisav. Tunda oli, et siin on kogudus, kes hoolib. Jumalateenistus lõppes oreli järelmänguga. Kõik nii kui peab.
 
 
 Aastapäeva kuulutustund peeti Juuru luteri koguduse pastoraadis, kus kogunemisteks on sisse seatud väike ruum – laud, ca 20 tooli, kööginurgake ja ahi. Pastoraat on väärikas ajalooline kivihoone, nähtavasti rikka ajalooga ja suure potentsiaaliga tulevikuks. Praegune olukord aga peegeldab väga hästi vahepealsete omanike võimalusi ja suhtumisi. Seni kuni koguduse juhid ja õpetaja on vendadega ühte meelt, peaks ruumide poolest kuulutusvõimalusi tulevikus küllaga olema. Ja kui siis ühel päeval vajataksegi suuremaid ruume, küll siis muretsetakse needki...


Aastapäevaks olid tervituse saatnud õpetaja Kalju Kukk Järvakandist ja Nabala vennastekoguduse palvemaja,  kohapeal ütles tervituse õde Salme Niilisk Endla tänava palvemajast.
Laulu ja pillimänguga teenis perekond Blowers. Lisaks muusikale muidugi pühakirjatekstid, mitte raamatust loetud, vaid peast.
Üle kahe tunni kestnud kuulutuskoosolek möödus märkamatult. Oli hea osadus. Peale tundi oli päevakavas veel Juuru surnuaias asuvate kohaliku palvemaja kuulutajavendade haudade külastamine  ning retk endise palvemaja juurde.
 
 
 
 
 Juuru palvemaja, millest on säilinud vaid osa, on täna eravalduses. Hoone ümbrust on hooldatud ja ka maja kohendatud. Siiski on uutel omanikel seal tööd veel küllaga. Üle 200 aasta vana, palkidest maja, väärib seda korrastustööd kindlasti.