Piiblitund Pühalepa palvemajas iga kuu esimesel teisipäeval kell 18.00
Palve- ja laulutund Pühalepa palvemajas iga kuu kolmandal teisipäeval kell 18.00, peale palvetundi osaduskohv.

30.3.16

Ülestõusmispühad 2016, Soome Rahvamisjon Hiiumaal

Vaid Tema nimi kõikidest kõrgeim,
nimi, mis meil lootuse loob,
Tema nimi kõikidest kõrgeim, 
see südamesse rahu meil toob.
See nimi, millest laulan on Jeesus,
kauneim nimi, mis on teava all.

Selle aasta ülestõusmispüha kingitus tuli meile Soomest, noorte grupp King`s Kids ja Rahvamisjoni töötegijad Mirva ja Kai Lappalainen perega.
Kaks päeva Hiiumaal olid väga tihedad, mulle tundus, et liigagi tihedad. Siiski Jumala käsi ja külaliste professionaalsus lubas kõik kavandatu teostada.
Laupäeval olime EELK Emmaste koguduses, et abistada talvekütte varju alla panemises. Töö käis rõõmsalt ja usinalt. Saarehalgude käest-kätte andmine oli tõeline hommikuvõimlemine. Appi oli tulnud Emmaste koguduse inimesi ja ka Käina ning Reigi rahvast.

Peale “ hommikuvõimlemist” läksime Tohvri hooldekodusse, kus oli lõuna ja esimene kohtumine - ülesastumine. Laulud, liikumine, tunnistused, evangeelium, õpetuskõne. Laulud viiulite, flöödi ja rütmipilli saatel. Kõike ei jõua, ega oska, ega võigi kirjeldada. Minu jaoks oli hooldekodu külastus, sealne kuulutus,  nende pühade kõige, puudutavam aeg. See oli midagi hoopis erilist......

Ülestõusmispüha hommikul olime Anna Elisabeth’iga Külamal,  vanavanemate üksildases palvemajas. Sinna sõites alles valgenes, kevadised linnud tõstsid  häält, hajuv udu ja lumikellukesed aia ääres. Siis tuli Nurste poolt üks jalgratas. Rõõmsaid inimesi kogunes veelgi, et varahommikul lugeda, laulda ja palvetada.

Keskpäeval olime külalistega Käina oikumeenilisel jumalateenistusel. Kohalik EELK Martini kogudus, Käina baptistikogudus ja Lihula nelipühikoguduse inimesed pidasid ühise teenistuse Käina kultuurikeskuse saalis. Meie Soome külalistelt oli tervituskõne ja noorte grupilt nooruslikud liikumised ja laulud. Kõneles Käina koguduse pastor v Kask. Käinakad olid katnud rikkaliku kohvilaua küpsetiste ja munamägedega. Jätkus kõigile, jätkus söömiseks ja kaasa võtmiseks.

Aga ruttu- ruttu autodesse ja Emmaste poole teele, kus algamas pühapäevakooli tund, mille viisid läbi jällegi külalised. Laulud, liikumised, näidend, meisterdamine, lauaosadus.

Kell 5 pl algas Emmaste kirikus pühade  armulauaga jumalateenistus. Kirikulisi, kui välja jätta külalised, oli Emmastele viimastel aastatel iseloomulik hulk. Kiriku jumalateenistus pani ühtlasi punkti meie sisutihedatele päevadele.

Täname taevast Isa nende pühade ja nende võimaluste eest, mis meile on antud. Täname Soome vendi ja õdesid ohvrimeelsuse ja kinnitava eeskuju eest Jumala Sõna kuulutamisel. Täname kõiki, kes olid abiks nendel päevadel.
Täname ka palvevastuste eest, et meil on lootust saada tuge ka tulevikus, näiteks Hiiumaa koguduste muusikatöö osas.