Piiblitund Pühalepa palvemajas iga kuu esimesel teisipäeval kell 18.00
Palve- ja laulutund Pühalepa palvemajas iga kuu kolmandal teisipäeval kell 18.00, peale palvetundi osaduskohv.

9.8.19

RÕÕM

Laiulaager Hanikatsil 2019

Nädal on sellest, kui tänavune lastelaager lõppes. Mis siis toimus?

Esmaspäeval enne laiule sõitmist olime koos Emmaste kirikus õhtupalvel, et tänada Jumalat olnu eest ja paluda Tema õnnistust laagripäevadele. Soomest oli sel korral tulnud neli abilist – Edny, kes juba mitu aastat meie laagrites olnud, suveteoloog Simon Jern ja abielupaar Boyan ja Jarle. Lisaks meie inimesed, kes ei saanud laagris mitte ainult olla, vaid omasid ka kindlaid ülesandeid – tõlkimine, palvuse pidamine, rühmavanema ülesanded, toitlustamine, vabaaja sisustamine, jm. 
Kokku oli meid 29.
Laiule sõitsime 3 paadiga. Ilm oli üsna tuuline ja merel igav ei hakanud. Saime üsna märjaks. Laiule saamiseks sulpsatasime vööni vette ja kandsime oma kotid, pakid kaldale. Kui kogu kraam oli maja juurde veetud oli selle päeva raskem osa seljataga.
Laagripäevad kulgesid juba harjumuspärase päevakava järgi – palvused, piiblitunnid, õhtuüritused, sport, maastikumäng, laiuga tutvumise retked, ujumine, kalastamine, jm.
Nagu eelmiselgi aastal oli Markus ürituse jäädvustaja ja ta tegi seda põhjalikult.
Tänavuse laagri eripära oli ehk see, et jälle osales 2 rühma – nooremad ja vanemad lapsed. Laiu tingimuste kohta oli meid õige palju, aga minu kartused olid asjatud. Kõik laabus väga hästi. Eks laiuelu olegi olme mõttes tänapäeva noorele inimesele ekstreemsed, aga sellel kõigel on ka oma positiivne pool.

Tänu Jumalale kordamineku eest. Tänu ka kõigile abilistele – Ülo, Karina, Markus, Aleksei, Edny, Simon, Boyan, Jarle.

Laiul filmitud klippidest videot saab näha siin: "Rõõm".  
(Fotod: Ülo Kikas, Karina Käär. Videomontaaž: Markus Martin.)